Inspireer & Leer Letselherkenning bij kinderen

Letsel kan een belangrijke aanwijzing zijn voor mishandeling. Het is van belang dat deze verwondingen op een juiste wijze worden beoordeeld, geïnterpreteerd en geregistreerd, waardoor een begin kan worden gemaakt met de hulp die slachtoffers nu nog te vaak moeten ontberen. Het beoordelen van letsels is een forensisch, medische expertise. 

Tijdens deze interactieve, eendaagse training onderzoek je gezamenlijk zo’n 12 tot 15 poppen. Elke pop heeft een bijbehorend verhaal. Na het verhaal te hebben gelezen, worden de poppen nagekeken op verkleuringen, letsel of andere eigenaardigheden.

De vragen die we gaan beantwoorden zijn: Past het verhaal bij het letsel? Wat zijn mogelijke verklaringen? Hoe kun je letsel vastleggen? Waarom is dit verstandig? Wat zijn valkuilen? Nadat de poppen onderzocht zijn worden plenair alle letsels besproken en uitgelegd. Je krijgt hierdoor een inkijkje hoe medici met een forensische blik kijken.

Vervolgens gaan we in gesprek met ouders en verzorgers over het letsel. Hoe deel je zorgen? Welke vervolgacties zet een arts uit en hoe ga je daarover in gesprek met ouders/verzorgers?

Deze training wordt verzorgd door Claudia Costa, Ambulance en Forensisch verpleegkundige, trainer en aandachtfunctionaris GIA (Geweld In Afhankelijkheidsrelaties). Nathalie Sie is co-trainer op het onderdeel gespreksvoering.

Let op! Dit is een training voor medici. Het doel van deze training voor THG-trainers en docenten is een inkijkje te ervaren in de forensisch medische zorg bij kindermishandeling. Je kunt deze kennis niet gebruiken tijdens je eigen trainingen, omdat daar veel expertise bij komt kijken. 

Praktisch

Doelgroep: THG-Trainers en docenten.
Duur: 1 Dag training.
Tijden: 9.30-16.30 uur.
Locatie: NDC Den Hommel in Utrecht. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren voor de deur.
Kosten: €150,00 p.p.
Klik hier voor data.
Klik hier
om in te schrijven.
Klik hier om contact op te nemen.