InspiratieUurtjes

InspiratieUurtjes worden verzorgd door expert-trainers van Trainers Huiselijk Geweld en zijn voor gecertificeerde THG-Trainers en Docenten.

InspiratieUurtje 1. Vlaggensysteem buiten de lijnen

Seksueel gedrag bij kinderen en jongeren met bijzondere behoeftes kunnen duiden en er een passende pedagogische reactie op geven. Dat is wat het vlaggensysteem buiten de lijnen je handvatten voor geeft. Bij bijzondere behoeftes denken we aan een beperking zoals een visuele, auditieve of een verstandelijke beperking, autisme, trauma, gender en cultuur. Christel van der Horst trainer vlaggensysteem/buiten de lijnen en THG-trainer laat je hiermee kennismaken.
Wil je hier meer over weten schrijf je dan in voor dit online inspiratie uurtje op 16 februari 2023 van 9.00-10.30 uur.

InspiratieUurtje 2. Bedrijf op de kaart

Wil je starten als zelfstandig trainer of heb je vragen over het onderhoud van je bedrijf? Nathalie Sie, coördinator en THG-opleider geeft informatie, tips en trucs voor een succesvol bedrijf. Ben je nieuwsgierig naar hoe je acquisitie voert, hoe accreditatie werkt, hoe je je inhoudelijke kennis op peil houdt, de beroepsvereniging voor trainers en BTW-vrij trainen?
Wil je hier meer over weten schrijf je dan in voor dit online InspiratieUurtje op 14 maart van 09.00-10.30 uur.

InspiratieUurtje 3. De werkwijze van Veilig Thuis

Wil je meer weten over de werkwijze van Veilig Thuis? Suzan Weegenaar, beleidsadviseur scholing Landelijk Netwerk Veilig Thuis en THG-trainer, vertelt over de werkwijze Veilig Thuis en beantwoordt vragen van trainers. Kom je naar dit InspiratieUurtje, neem dan al je vragen mee die jij hebt en die deelnemers jou stellen over Veilig Thuis. Dilemma’s over Veilig Thuis zijn natuurlijk ook welkom. Wil je een rugzakje vol tips over hoe je de werkwijze van veilig Thuis tijdens je training constructief kunt behandelen?
Wil je hier meer over weten schrijf je dan in voor dit online InspiratieUurtje op 17 mei van 19.30-21.00 uur.

InspiratieUurtje 4. Moreel beraad

Wil je meer weten over Moreel beraad? Suus Mijland, medewerker Veilig Thuis Utrecht, THG-trainer en gespreksleider Moreel beraad gaat in op deze werkwijze. Het is soms noodzakelijk en verrijkend om samen een langzaam analytisch gesprek te voeren over  gedachten, gevoelens, emoties en vooral de waarden van ons professioneel  handelen. Dat doe je bij ethische dilemma’s, waarbij je toch een keuze zal moeten maken.
Samen verder op zoek gaan, vanuit de verschillende perspectieven, naar de zwaarstwegende waarden om tot consensus te komen; wat wordt de volgende stap? Wat is het beste te doen?
Dit kan met een Moreel beraad waarbij een stappenplan wordt gevolgd. Ben je benieuwd naar hoe dit werkt?
Wil je hier meer over weten schrijf je dan in voor dit online InspiratieUurtje op 14 september van 19.30-21.00 uur.

InspiratieUurtje 5. Suicidepreventie en huiselijk geweld

Wist je dat elke dag vijf mensen sterven aan zelfmoord? Sharita van Gent, teamcoach Teamsmaken, THG-trainer en adviseur en trainer 113 legt uit wat jij kunt doen als professional, maar ook als medemens. Mensen die aan zelfmoord denken hebben hier meestal gemengde gevoelens over. Eigenlijk wil vrijwel niemand alleen maar dood. De meeste mensen willen vooral rust, er even niet zijn, ontsnappen aan de moeilijkheden. En vooral: zo niet verder leven. Betrokkenen van huiselijk geweld hebben vrijwel altijd te maken met verlieservaringen, denk aan verlies van autonomie, eigenwaarde en zelfregie. Het verlies en de pijn kunnen ertoe leiden dat mensen uit het leven willen stappen.
 Welke inzichten levert onderzoek op? En wat zijn de do’s en dont’s om het gesprek aan te gaan?
Wil je hier meer over weten, schrijf je dan in voor dit online InspiratieUurtje op 10 oktober van 19.30-21.00 uur.

InspiratieUurtje 6. Implementeren van de meldcode

Hoe implementeer je de meldcode? Nathalie Sie, coördinator en THG-opleider geeft informatie, tips en trucs voor een succesvolle implementatie. Wat is een aandachtsfunctionaris en wat doet hij/zij? Wat kan de organisatie doen om de meldcode effectief te implementeren? Wat als het mis gaat en wie is dan verantwoordelijk? Ben je benieuwd naar de basis over implementatie van de meldcode?
Wil je hier meer over weten schrijf je dan in voor dit online InspiratieUurtje op 17 november van 09.00-10.30 uur.

Praktisch

Doelgroep:
THG-trainers en docenten
Locatie:
Online.
Kosten:
InspiratieUurtjes: €0,00
Data & Inschrijven:
Klik hier voor data en inschrijven.