• Hercertificering 2022

  Activiteiten

  Vanaf 2022 is de hercertificering tweejaarlijks en kun je kiezen uit de volgende activiteiten:

  • InspiratieUurtje
   Het InspiratieUurtje is voor een aantal trainers één van de vaste activiteiten om nieuwe, actuele kennis op te halen. Expert-trainers geven in een uur informatie over aandachtsgebieden die aansluiten op ons werk. Vanaf nu telt een InspiratieUurtje als hercertificeringsactiviteit. 
  • Inspireer & Leer Online
   Dit is de vroegere activiteit 'Hercertificering'. In 2 ochtenden van 3 uur doe je nieuwe kennis op, inspireer je elkaar door uitwisseling en ervaar je wat er nieuw is in het trainerspakket. 
  • Inspireer & Leer Live 
   De oudgedienden onder ons kennen de trainersdag nog. Op een centrale plaats in Nederland een dag lang gezamenlijk kennis delen, netwerken en inspiratie opdoen. Een warm bad met lekker lunchbuffet.

  De cyclus

  • Jaar 0: 
   Je volgt de opleiding tot trainer Aanpak Huiselijk geweld en eventueel trainer Aandachtsfunctionaris Huiselijk geweld. Je ontvangt je certificaat en bent gecertificeerd.
  • Het eerste jaar: 
   In het jaar voorafgaande aan je hercertificering neem je deel aan twee InspiratieUurtjes Online of Inspireer & Leer Live van 1 dag in Utrecht. 
  • Het tweede jaar: 
   In het jaar van de hercertificering neem je deel aan Inspireer & Leer Online van 2 dagdelen of Inspireer & Leer Live van 1 dag in Utrecht.
  • Je ontvangt je certificaat en bent gecertificeerd voor twee jaar. Vervolgens begint de cyclus opnieuw.

  Hercertificering Trainers Aandachtsfunctionaris

  Wat betekent dit voor jou als trainer Aandachtsfunctionaris?
  Je volgt de activiteitscyclus zoals hierboven genoemd. Elk jaar worden specifieke thema's over het aandachtsgebied aandachtsfunctionaris gepland. Bijvoorbeeld een Inspireer & Leer Online voor aandachtsfunctionarissen, een InspiratieUurtje over bijvoorbeeld implementatie of een thema tijdens Inspireer & Leer Live. Zo kun jij zelf kiezen welke thema's voor jou zinvol zijn. 

  Kosten, data en inschrijven

  Klik hier voor meer informatie over kosten, data en inschrijven.

  Download hier de nieuwsbrief over hercertificeren als trainer of docent in 2022.